Haber

Türkiye’de uygulanan tek proje olan bu projeyle çocuk işçiliğinin önüne geçiliyor.

Türkiye’de uygulanan tek proje olan bu projeyle çocuk işçiliğinin önüne geçiliyor.

Bakanlığın izniyle 6 yıldır yürütülen projeyle çocuklar sosyal hayata entegre ediliyor.

ORDU – Ordu’nun İkizce ilçesinde Türkiye’nin farklı illerinden gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik uygulanan proje, onların eğitim ve sosyal alanlarına destek sağlıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İkizce Kaymakamlığı’nın izniyle 2018 yılından bu yana devam eden “Her Çocuk Bir Dünya Projesi”, küçük yaştaki çocukların çalışmaya zorlanmasını önlemek amacıyla oluşturulan akademik program tarım işçisi aileleri Ordu Büyükşehir Belediyesi İkizce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yaklaşık 212 çocuğa yönelik eğitim ve sosyal alanların oluşturulduğu proje, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

“Çocuklarımızın yeri okul sıralarıdır”

Firma sahibi Hasan Basri Durak, projeyi 6 yıldır yürüttüklerini belirterek, “6 yıl önce bu projeye çok az sayıda çocuğumuzla başladık. Ancak bugün yaklaşık 212 çocuğumuzu ülkemize kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. okullara. Biz bahçede değil, çocuklarımızın küçük olduğu yerdeyiz.” Çocukların oyun zamanı ya da eğitim zamanı boyunca eğitim almalarını sağlamak amacıyla bu projeye devam ediyoruz. Türkiye geneline baktığımızda okullarımızda bu çocukların geleceği için eğitim, sağlık, destek gibi çalışmalarımızı da yürütüyoruz. Ülkemizde mevsimlik tarım işçisi çalıştıran ve çocuğuna destek olmak isteyen kim varsa elimizden geldiğince yardımcı olmak istiyoruz. “Çocuklarımızın yeri okul sıralarıdır. Biz de bunu her yıl geliştirerek onların geleceklerine katkıda bulunmanın gayreti içinde olacağız” dedi.

Çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik alanda yürütülen birçok çalışmanın bulunduğunu belirten Proje Koordinatörü Vedat Macit, “Bu projelere 2009 yılında ilk organik tarım sürdürülebilirlik programları ile başladık. Daha sonra birçok projeyle birlikte Ordu genelinde fotoğraf yarışmaları düzenlendi. çocuklarımızın küçük yaşta çalışmaya zorlanmalarını önlemek amacıyla 2018 yılında başlattığımız bir uygulamadır.” “Hayata geçirdik. Sahaya gelen tarım personelinin barınma ve yaşam standartlarının yanı sıra çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik sahada yürüttüğümüz programlarımız var” dedi.

Çocuk işçiliğinin önlenmesinin ötesinde geliştirici projelerin daha fazla olduğunu belirten Akademik Danışman Tuğba Kontaş Azaklı, “Her Çocuk Bir Dünya Projesini 2018 yılından bu yana her yıl düzenli olarak hayata geçiriyoruz. Her Çocuk Bir Dünya programı, sadece bunun ötesinde birçok projeyi sistematik olarak projelendiriyor. Çocuk işçiliğinin önlenmesi.” “Güneydoğu Anadolu’dan gelen tarım personelimizin çocuklarına eğitim, sağlık, sosyal aktivite gibi hizmetleri sunmaya çalışıyoruz” dedi.

musabeylihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu